TWS-onderdeel Versio lijft QDC in

Dit artikel delen:

Drukke tijden voor Total Webhosting Solutions. Het bedrijf meldt de tweede overname in een week. Het betreft deze keer TWS-onderdeel Versio uit Zwolle dat de Nederlandse webhosting provider QDC uit Leidschendam overneemt. Voor Versio is het overigens de eerste overname, sinds het bedrijf onderdeel is van TWS. Hoeveel de onderneming voor QDC betaalt, is niet bekendgemaakt.

QDC is sinds 1994 aanbieder van webhosting, domeinnaamregistratie en vps-diensten aan voornamelijk het midden- en kleinbedrijf en particulieren. De overname stelt QDC naar eigen zeggen in staat om het productaanbod te verbreden en te versterken.

Christiaan Tsirakos, ceo van Versio, wil met de nieuwe aanwinst een bredere klantengroep bedienen en een uitgebreider servicepakket kunnen leveren. ‘De klanten van QDC zijn vaak al lange tijd klant, mede door QDC’s langdurige focus op een goede en persoonlijke klantervaring. De samenwerking met Versio biedt nu de mogelijkheid en ruimte om op technisch vlak upgrades te doen naar een moderner platform dat vooroploopt én aan alle huidige eisen voldoet.’

Matthieu van Ameriongen, ceo van TWS, dat eerder deze week ook IPS overnam, vertelt dat er nog veel kleinere webhostingbedrijven in Nederland zijn die een goed huis voor hun bedrijf en klanten zoeken. 'Die passen goed bij de ondernemingen van TWS. Onze schaalgrootte werkt in het voordeel voor deze ondernemingen, bijvoorbeeld omdat wij de investeringen in infrastructuur en benodigde security-standaarden met een grotere schaal uitrollen, zodat er mogelijkheden ontstaan om kosten te besparen.’

TWS bouwt in sneltreinvaart aan webhostingportefeuille

Strikwerda Investments, het investeringsbedrijf van de Friese multimiljonair Rinse Strikwerda, bouwt sinds een paar jaar via overnames een webhostingportfolio op onder de paraplu Total Webhosting Solutions (TWS). Het bedrijf is volop op overnamepad. Deze week nog voegde het bedrijf IPS  toe aan zijn portfolio en deze zomer werden ook Skyberate en MageHost ingelijfd. Vorig jaar nam het Argeweb van KPN over en kocht het Axarnet, een Spaanse leverancier van web- en cloudhosting. In het portfolio bevinden zich daarnaast bedrijven als Yourhosting, Versio, PC Extreme, Realhosting, De Heeg, Savvii, Provider, Neostrada en Reviced Cloud Services.

Naast TWS kent Strikwerda Investments het vehikel Total Specific Hosting (TSH), waaronder partijen als Vancis en NEH vallen. Deze bedienen met een groter web- en cloudhostingportfolio de grotere bedrijven met managed sourcing-diensten. TWS richt zich op kleinere bedrijven met webhosting- en domeinregistratiediensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-13T10:29:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.