Fitbit wordt officieel onderdeel van Google

Fitbit Google

De Europese Commissie heeft zijn zegen gegeven voor de overname van wearable-specialist Fitbit door Google. In de VS en Australië lopen nog procedures, waarbij de overheid de overname tegen het licht houdt.

Fitbit werd dertien jaar geleden opgericht en stortte zich op de markt voor wearables, slimme horloges en fitnesstrackers. Vorig jaar kondigde het bedrijf aan dat het onderdeel zou worden van Google, maar Europa (en ook enkele andere landen) stelde daarop een onderzoek in om na te gaan of de overname niet concurrentieverstorend zou werken. Er werden ook voorwaarden opgelegd: zo moest Google beloven dat het geen data van Fitbit-gebruikers zou aanwenden voor reclamedoeleinden. Ook werd geëist dat Fitbit en Google twee aparte bedrijven zouden blijven en dat Fitbit-gebruikers het recht behielden om onlinediensten van derde partijen te blijven gebruiken.

Aan voorwaarden voldaan

Fitbit-ceo en medeoprichter James Park laat in een persmededeling nu weten dat aan die voorwaarden voldaan is en dat er groen licht is om de overname te laten doorgaan. In Europa tenminste, want in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. en Australië zijn gelijkaardige onderzoeken nog niet afgerond. 

Fitbit zelf ziet vooral voordelen in een samengaan met Google. Het bedrijf stelt dat het door de overname meer geld zal kunnen spenderen aan nieuwe en betere apparaten en extra innovaties. In één moeite door bevestigt Park ook nog eens dat zijn apparaten ook zullen blijven functioneren onder het iOS-besturingssysteem van Apple. 

Fitbit heeft in dertien jaar tijd meer dan 120 miljoen aparaten verkocht in ruim honderd landen. Alles samen hebben die al 275 biljoen stappen van gebruikers getrackt en 15 miljard uren slaap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-15T14:42:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.