ChatGPT babbelt er lustig op los

Dit artikel delen:

ChatGPT kan gesproken conversaties met gebruikers voeren. Daarnaast is de chatbot in staat te reageren op foto’s. Deze belangrijke update maakt het gebruik gemakkelijker.

OpenAI komt met de nieuwste versie dicht bij Apple’s Siri, Alexa van Amazon en andere spraakassistenten. Meer, ChatGPT heeft een grotere taalvaardigheid.

Technisch werkt deze chatbot ook anders dan eerdere assistenten. Zo vertrouwt ChatGPT op een groot taalmodel, terwijl Siri en Alexa hun antwoorden uit een grote database halen. Volgens Reuters werkt Apple nu ook aan een groot taalmodel. Verder werd gisteren bekend dat Amazon tot vier miljard dollar gaat investeren in Anthropic, een tegenstrever van OpenAI.

Wedloop

Met de nieuwe editie van ChatGPT is het door Microsoft ondersteunde ai-bedrijf uit San Francisco concurrent Google weer een slag voor. Bekend is dat ook Google ai-software klaar heeft waarmee gesprekken mogelijk zijn. Google wil Gemini AI niet alleen in consumentenproducten inbouwen maar ook via Google Cloud aan zakelijke gebruikers verkopen. Tussen OpenAI en Google is een wedloop gaande die beide partijen ertoe verleidt snel nieuwe versies uit te brengen.

ChatGPT’s nieuwe spraak-functionaliteit kan teksten voorlezen, debatten voeren en heel snel antwoorden. De technologie erachter is dezelfde als die Spotify toepast bij het vertalen van podcasts in verschillende talen.

Daarnaast begrijpt ChatGPT beelden. Stuur een plaatje van de inhoud van je koelkast en de chatbot vertelt welke recepten je daarmee kan maken. Weet je niet hoe je een band moet plakken, dan geeft de software het voorbeeld.

De nieuwe versie is beschikbaar voor abonnees op ChatGPT Plus. De spraakassistent in de bot werkt op Android-apparaten,  iPhones en iPads.

Hij heeft overigens problemen met homoniemen. De New York Times vroeg de bot het woord ‘gym’ te spellen waarop het antwoord ‘jim’ volgde. Nadat ChatGPT op deze fout werd gewezen, herstelde de bot zich.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-26T10:44:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.