Google biedt gratis draadloos internet aan

Dit artikel delen:

Zoekmachine Google biedt gratis draadloos internet aan in San Francisco. Gebruikers krijgen toegang tot de internetservice door een vpn-client te downloaden.

Een gebruiker kan via de website van Google een gratis programma downloaden genaamd Google Secure Access. Dit programma moet een veilige verbinding maken tussen de vpn-client en het netwerk van Google. Het product is nog in beta en alleen te gebruiken bij verschillende hotspots in de San Francisco Bay Area.

Een woordvoerder van Google vertelde tegen Reuters dat de zoekmachine ook testen uitvoert op twee plaatsen bij het hoofdkwartier van Google in Mountain View. Volgens de woordvoerder wordt er in deze fase alleen nog feedback verzameld van de gebruikers. Daarna zal de verdere ontwikkeling van Google WiFi worden voortgezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wauw. Het is ze weer gelukt. Google blijft me verbazen! Google Groups, Google Earth, Google Mail en niet te vergeten de Google Searchengine.. het blijft me verbazen wat deze mensen allemaal kunnen, en vooral: dat ze dit allemaal gratis kunnen. Tuurlijk, ze verdienen met hun reclame en ze zullen ook zeker geen verlies draaien, maar ik vind dit toch wel erg knap! En nu maar afwachten wanneer we Google WiFi in Nederland kunnen gaan gebruiken :-). Zou toch wel erg leuk zijn!

"Google blijft me verbazen! Google Groups, Google Earth, Google Mail en niet te vergeten de Google Searchengine.. het blijft me verbazen wat deze mensen allemaal kunnen, en vooral: dat ze dit allemaal gratis kunnen."

Marno, ik dacht echt dat je posting ironisch was maar je meent het nog ook. Elke stap, elk contact die je hebt met Google die wordt geregistreerd en opgeslagen. Ook met Wifi wordt onthouden waar je op dat moment naar toe bent gesurft , je browser, besturingssysteem en schermresolutie worden geregistreedt. In Google Mail kun je een mailtje van jezelf deleten zoals overal..... dacht je! Njente, je mailtje staat veilig opgeslagen en is beschikbaar voor de datamining van Google. Zo wordt een profiel van jou opgeslagen in de databases van Google. Gratis... me hoela, je betaalt zelf en dik! Door je eigen privegegevens aan hen te geven. "Slechts" dat is genoeg.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-21T09:50:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.