Rita bedreigt Vinden.nl en Zoeken.nl

Dit artikel delen:

Orkaan Rita bedreigt de Nederlandse zoekmachines Zoeken.nl en Vinden.nl. Beide zoekmachines worden gehost bij Rackspace Managed Hosting in San Antonio Texas, het gebied dat de orkaan waarschijnlijk vrijdagavond of zaterdagochtend passeert.

Rackspace is goed voorbereid op eventuele calamiteiten en heeft een noodplan klaarliggen mocht er zich een ramp voordoen. De activiteiten worden dan tijdig overgezet naar de zusterlocatie in Groot-Brittannië. De verschillende datacentra staan allen landinwaarts wat de kans op schade verkleint. Ook servers van andere klanten, zoals Bluetooth en Motorola, lopen gevaar.

Vanwege de strategische ligging ten opzichte van de zoekmachines waar Zoeken.nl en Vinden.nl gebruik van maken, is Rackspace al jarenlang de hostingprovider van deze twee Nederlandse meta-zoekmachines. Bij Zoeken & Vinden maken ze zich overigens weinig zorgen. Sterker nog: "We hebben het volste vertrouwen dat, als Rita voor problemen dreigt te zorgen, ze de juiste maatregelen zullen treffen om de continuïteit van onze zoekmachines te garanderen", aldus directeur Jan-Willem Tusveld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-23T10:32:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.