Sense Glove leert hoe gereedschap aanvoelt

Hannover Messe 2019

Dit artikel delen:

Het voelt als een trillende handschoen. En dat is het in feite ook. Met de Sense Glove ervaar je virtueel hoe echt gereedschap voelt en wat je er mee kunt doen.

Op de Hannover Messe is een flinke ruimte in Hal 13 gereserveerd voor startups. Startende ondernemers uit de hele wereld, en dus ook uit Nederland. Uit Delft komt het jonge bedrijf Sense Glove, en het presenteert: de Sense Glove.

Het is een soort van Exoskelet, maar dan alleen voor de hand. Aan elke vinger zitten sensoren en motortjes, waardoor impulsen van de vinger worden doorgegeven aan een computer en impulsen van de computer naar de vinger worden verzonden.

De handschoen en computer staan in verbinding met een virtual reality-bril. Als je deze opzet, zie je in een virtuele omgeving bijvoorbeeld een garage waarin allerlei gereedschap. Dit gereedschap kun je virtueel oppakken en gebruiken. Als je dat doet, voel je de trillingen van het apparaat, bijvoorbeeld van een boormachine. Ook kun je voelen hoe materiaal aanvoelt. Een zacht balletje voelt echt zacht. De boormachine voelt hard.

‘Zo kun je leren hoe je met dit gereedschap kunt werken’, vertelt industrieel ontwerper Bryan Zaaijer. ‘Het is dus voor een eerste kennismaking met dit gereedschap. Het voordeel is dat je dan niet meteen een hele garage hoeft te gebruiken en niet steeds opnieuw materiaal hoeft aan te schaffen.’

Sense Glove verkoopt de Sense Glove via internet. Prijs: 2.500 euro.

Sense Glove leert hoe gereedschap aanvoelt

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-09T11:58:00.000Z Jeroen de Groot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.