Managed hosting door True

5 miljoen subsidie voor snel internet op scholen

 

Het ministerie van Onderwijs stelt tot en met kalenderjaar 2019 ruim vijf miljoen euro subsidie beschikbaar voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs. De regeling is bedoeld voor scholen die nu alleen toegang hebben tot een koperverbinding, zoals bijvoorbeeld ADSL.

De minister verstrekt onder voorwaarden een subsidie voor de aanleg van een 'toekomstvaste internetverbinding' waarop minimaal 500 Mbps download en 40 Mbps upload wordt aangeboden.

Tot en met 31 oktober 2019 kan subsidie worden aangevraagd voor de aanleg van een kabel- of glasvezelverbinding. De overheid vergoedt bij een offertebedrag tot vijftienduizend euro de helft van de kosten, min een eigen bijdrage van 2500 euro. Bij een hoger offertebedrag wordt boven de vijftienduizend euro 60 procent van de aanlegkosten vergoed. Op de ‘lijst met scholen’ kan een school controleren of deze in aanmerking komt voor subsidie. De totale subsidie per school bedraagt honderdduizend euro.

Vanaf 1 september 2017 kunnen die scholen subsidie aanvragen voor de aanleg van een kabel- of glasvezelverbindingen. In 2017 is een bedrag 250.000 euro beschikbaar. Voor het kalenderjaar 2018 een bedrag van 2,4 miljoen en voor het kalenderjaar 2019 een bedrag van 2,65 miljoen euro. 

Digitale eindtoets

De algemene vereniging van schoolleiders meldt dat er scholen voor hulp en advies bij de inkoop van ict kunnen aankloppen bij de onlangs opgerichte aanbestedingsadviesraad. Die geeft onafhankelijk en gratis advies bij het aankooptraject.

Al in 2015 meldde pleitte de PO-raad voor sneller internet op scholen omdat vanaf 2018 alle groepen 8 een digitale eindtoets moeten doen. .

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6186291). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Beter te laat dan nooit!

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×