Managed hosting door True

Eric Schmidt bestuursvoorzitter Alphabet af

 

Eric Schmidt, de voorzitter van Alphabet, de holding boven Google, legt in januari zijn functie neer. Hij blijft wel in de raad van bestuur zetelen en krijgt daarnaast een adviserende functie.

Eric Schmidt (62) was tussen 2001 en 2011 actief als ceo van Google. Hij was op die positie gezet door Page en Brin die het bedrijf drie jaar daarvoor hadden opgericht. Het duo was jonger dan dertig en zocht een manager met ervaring. Schmidt had die ervaring bij Xerox, Bell Labs en Sun Microsystems opgedaan. In 2004 werd hij tevens bestuursvoorzitter.

In 2011 volgde Page hem op als ceo van Google. Die rol nam hij ook op toen Alphabet werd opgericht in 2015, als holding boven Google. Sundar Pichai werd toen ceo van Google.

 ‘Larry, Sergey en ik vinden dat de tijd rijp is in de evolutie van Alphabet voor deze transitie’, schrijft Schmidt in een verklaring. ‘In de voorbije jaren heb ik heel wat tijd gespendeerd aan wetenschap en technologie, en filantropie, en ik wil dat werk uitbreiden.’

Onder Schmidt nam Google een enorme vlucht, met de uitbouw van de zoekmotor, Android, YouTube en Gmail. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6269482). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.