Bijna alle datacenters investeren in groene ict

Van de ict-bedrijven die zich bezighouden met dataopslag investeert ruim 95 procent in groene ict. Dat blijkt uit Brits onderzoek.

Bijna alle ict-bedrijven die zich bezighouden met dataopslag investeren in klimaatneutrale ict-oplossingen. 95 procent investeert in infrastructuur die de schadelijke uitstoot van kooldioxide moet verminderen. Dat blijkt uit Brits onderzoek van Storage Expo onder 335 bedrijven.

De onderzoekers: "Het onderwerp ‘groene ict'  houdt iedereen bezig, zeker als het gaat om opslagfaciliteiten en datacenters. De vraag naar opslagcapaciteit zal op de middellange termijn met 50 procent per jaar toenemen. Nu recente studies hebben aangetoond dat de ict-industrie even vervuilend is als de burgerluchtvaart is groene ict steeds belangrijker voor de toekomplannen."

Aanvullend onderzoek onder honderd bedrijven laat zien dat veel organisaties steken laten vallen als het aankomt op energiebesparing. Bij 65 procent van de ondervraagde bedrijven wordt apparatuur die niet in gebruik is uitgeschakeld. Volgens de onderzoekers valt met name op het gebied van servervirtualisatie nog veel te winnen. Slechts 23 procent van de bedrijven ziet de voordelen van virtualisatie in voor de belasting van het milieu. Kennelijk kijken bedrijven vooral naar anderen als het gaat om vergroening van ict, want van de respondenten vindt 98 procent dat ict-leveranciers hun producten moeten verbeteren om de gestelde overheidsnorm van 20 procent vermindering van kooldioxide in het jaar 2010 te halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Prima, als de respondenten vinden dat leveranciers producten moeten verbeteren om het energieverbruik te verlagen: dan verzoek ik degene die datacenter hardware inkopen, niet wachten tot dat alle hardware producten tot de End of Sale is aangebroken voordat men tot energiezuinige hardware producten overgaat. Want mijn werkgever verkoopt die producten, maar als ze niet ingekocht worden, dan is DAT een verantwoordelijkheid van de markt, niet van de leveranciers.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-12T11:24:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.