Drie ton voor verbeteren employability

Stichting CA-ICT geeft aan vier ict-bedrijven een bedrag van maximaal 300.000 euro. Deze bedrijven zetten zich volgens de stichting in voor een betere employability in de ict-sector.

Stichting CA-ICT heeft aan vier ict-bedrijven een impuls gegeven van in totaal 300.000 miljoen euro. De bedrijven Caesar Group, Ericsson, New Horizons en Sioux zijn beloont met een bijdrage van maximaal 50 procent van de projectkosten met een maximum van 75.000 euro. Het gaat om initiatieven die de employability in de ict-sector verbeteren.

CA-ICT liet een jury van externe deskundigen kiezen uit de veertien inzendingen. Er werd geselecteerd op een realistisch en uitvoerbaar projectplan; overdraagbare en kopieerbare methodiek; aantoonbaar effectief; innovatief; uniek van karakter; een substantiële reikwijdte van de impuls; effectiviteit voor zowel personeel als organisatie; civiel effect (wat kan iemand ermee in zijn verdere loopbaan); positieve kosten-kwaliteit verhouding; hoog ict-gehalte.

Bijdrage

Caesar Groep krijgt een bijdrage voor het project waarbij medewerkers een dag werken als begeleider in ‘Zonnehuizen', tehuizen waar jongeren wonen met ontwikkelingsstoornissen. Ericsson wisselt medewerkers uit met bedrijven en organisaties waar het bedrijf nauw mee samenwerkt. New Horizons krijgt een bijdrage voor het project dat werkzoekenden werft, selecteert, opleidt en plaatst als gecertificeerde Microsoft professionals bij ict-bedrijven met een contract van minimaal zes maanden. En Sioux ontwikkelde een informatieformule waarbij medewerkers geïnformeerd worden via een serie innovatieve lezingen door trendsetters, waarbij telkens weer de vraag centraal staat welke impact deze innovatieve ontwikkelingen hebben op het werk van de embedded software professionals.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-01T11:12:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.