Zestig aanmeldingen voor ICT'ers voor Afrika

Er is veel animo onder de lezers van Computable om uitgezonden te worden naar Afrika. In november 2008 vertrekken de eerste ict'ers naar Tanzania.

Viafrica, de stichting die onderwijsorganisaties in Afrika ondersteunt bij het gebruik en beheer van ict, heeft zestig aanmeldingen ontvangen van ict'ers die met hun kennis willen inzetten bij verschillende projecten. De stichting voert nu samen met detacheerder IT-Staffing kennismakingsgesprekken. Een aantal van deze mensen gaat mee op missies die voor de komende maanden gepland staan.

Viafrica en IT-Staffing zijn erg te spreken over het niveau van de aanmeldingen. "De aanmelders hebben over het algemeen een goede achtergrond, sommige hebben al buitenlandervaring en zijn al vaker in Afrika geweest. Het zijn echt heel gemotiveerde mensen", zegt Bramjan Mulder van IT-Staffing.

Eerste missie

De eerste missie is een bezoek van drie weken aan Tanzania. De stichting zendt een e-learningspecialist en een servicemanager uit. Deze ict'ers worden ingezet om e-learning naar een hoger plan te tillen. Ook wordt er verder gebouwd aan de basis die de vorige servicemanagers hebben gelegd. Begin november vertrekken de ict'ers naar Tanzania.

Twee andere kandidaten worden als servicemanager naar Kenia gestuurd. Het programma TOPdesk moet hier verder worden ingebed in de organisatie en wordt gekoppeld aan de serviceorganisatie. Deze missie vertrekt medio januari. Daarnaast worden er nog twee andere missies gepland.

Computable is samen met Viafrica en IT-Staffing een initiatief gestart waarbij het ict'ers oproept zich aan te melden voor projecten in Afrika.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk om te zien, dat er zoveel animo voor is!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-26T09:19:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.