Bedrijven zetten ICT-projecten door

sparen

De recessie is voor een meerderheid van bedrijven geen aanleiding ict-projecten stil te leggen. Dat blijkt uit onderzoek door de Britse softwareleverancier Micro Focus. In een wereldwijd onderzoek onder zo'n tweehonderd financiële managers zegt 58 procent van de ondervraagden dat er niet op ict-projecten wordt bezuinigd. Bij 22 procent van de respondenten worden projecten licht bijgesteld, bij 17 procent worden projecten uitgesteld tot er tekenen van economisch herstel zichtbaar worden.

Bij 2 procent van de bedrijven worden projecten gestaakt en is het onwaarschijnlijk dat die na een eventuele crisis worden voortgezet. Micro Focus constateert op basis van de uitkomsten van het onderzoek dat ict-projecten in het algemeen een duidelijk strategisch doel hebben en blijkbaar essentieel zijn voor de bedrijfsvoering, ook ten tijde van een economische recessie. 'Afgewogen investeringen in ict, waartoe voor de economische crisis werd besloten, hebben ten tijde van de crisis nog steeds zin', constateren de onderzoekers.

De Britse beursgenoteerde softwarefabrikant interviewde onder andere financieel managers bij 3M, Kraft Foods en Océ. Aan het onderzoek deden 198 personen mee. De deelnemers aan het onderzoek zijn voor gelijke delen afkomstig uit Europa, Noord-Amerika en Azië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-09T12:48:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.