'Expeditie is geweldige ervaring, maar zwaar'

In 2010 organiseert Computable in samenwerking met outdoorbureau Beyond Limits twee ICT Expedities, naar Djibouti en Nepal. Ict'er Frank Dros overweegt zich opnieuw in te schrijven, nadat hij afgelopen augustus al deelnam aan de expeditie naar Alaska. Daar bedwong hij samen met negentien andere ict'ers de sneeuwbedekte vierduizender Mount Jarvis. Dros is enthousiast over de trip, die hem in korte tijd veel nieuwe vrienden opleverde en een ervaring was om nooit te vergeten.

Vooral de ochtend dat het team de bergtop bereikte, maakte op Dros veel indruk. 'We vertrokken om een uur 's nachts vanuit het kamp', vertelt hij. 'Rond half vijf kwam de zon op, wat een prachtig gezicht was. We stonden op een steile berghelling en zagen onder de gekleurde lucht alleen maar hoge bergtoppen. Uiteindelijk bereikten we om negen uur 's ochtends de top. Dat was een geweldig gevoel.'

Saamhorigheid

Wat hem van de zesdaagse beklimming nog meer bijbleef, is de saamhorigheid in de groep. 'Het is ongelooflijk hoe twintig onbekenden binnen enkele dagen goede vrienden worden. Je beleeft alles heel intens samen.' Aan de beklimming ging een lange voorbereiding vooraf. Die bestond uit verschillende trainingsweekends in de Ardennen, een psychologisch onderzoek en veel individuele trainingsuren, vertelt Dros. Hij geeft in het dagelijks leven leiding aan webmarketingbedrijf Techno Design IP.

Het bedwingen van een hoge berg stond al langere tijd op het to-do-lijstje van Dros. 'Privé zou ik er waarschijnlijk nooit aan toekomen, in verband met de lange voorbereidingstijd.' Hij hoefde niet lang na te denken toen hij over de ICT Expeditie hoorde. 'Ik kon zo tegelijkertijd een wens laten uitkomen, bouwen aan mijn zakelijke ict-netwerk en wat publiciteit krijgen.'

Djibouti en Nepal

In oktober 2010 vertrekt een ICT Expeditie naar de woestijn van Djibouti en in november 2010 gaat er een naar de hooggebergtes in Nepal. Eerdere expedities gingen naar Alaska en naar de Kilimanjaro in Tanzania.

Sponsors

Computable ICT Expeditie 2009 naar Alaska werd mede mogelijk gemaakt door onderstaande sponsors. Zie ook de sponsorpagina.

- Aexis BI
- Fifth Dimenszion
- Ortec
- Silverside
- Techno Design IP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Kan iemand mij wellicht uitleggen wat de relatie is tussen deze expeditie en ICT, anders dan dat de deelnemers uit de ICT sector komen?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-31T08:24:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.