Autodesk schenkt licenties aan hulporganisaties

Autodesk Fusion 360

Leverancier van ontwerpsoftware Autodesk heeft de Autodesk Foundation opgericht. Die stichting levert software, trainingen en financiële ondersteuning aan non-profit organisaties die projecten uitvoeren in de gezondheidszorg, het onderwijs, de watervoorziening en het opwekken van duurzame energie. In het eerste jaar stelt de stichting 7,5 miljoen dollar aan licenties beschikbaar. Die worden verdeeld onder vijfhonderd organisaties, dat komt neer op vijftienduizend dollar aan licenties per organisatie.

Speerpunten van het programma zijn toegang tot gezondheidszorg en onderwijs, duurzame energie, schoon water en efficiënt transport.

Het softwarehuis schenkt bijvoorbeeld aan de Mass Design Group. Dat is een organisatie die zorg facciliteiten bouwt voor aanstaande moeders op het platteland van Malawi. De licenties gaan ook naar D-Rev. Die organisatie ontwerpt zorgproducten zoals een betaalbare gewrichtsprothese voor mensen die minder dan vier dollar per dag te besteden hebben.

KickStart International krijgt hulp bij het ontwerp van eenvoudige gereedschappen voor landbouwirrigatie in Kenia.

'Prangende problemen'

Lynelle Cameron, directeur van de Autodesk Foundation: 'Wij geloven dat veel van de uitdagingen van onze tijd aangepakt kunnen worden met innovatieve ontwerpen. De revolutie die wij op ontwerpgebied waarnemen, willen we dan ook graag een boost geven door te investeren in organisaties die zich bezighouden met oplossingen voor de meest prangende problemen van onze tijd.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-07T14:00:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.