Microsoft viert 40-jarig jubileum

Bill Gates

Microsoft bestaat veertig jaar. Op 4 april 1975 richtten Bill Gates en Paul Allen het bedrijf op. Ter ere van het jubileum stuurde Gates een e-mail naar alle Microsoftmedewerkers.

Veertig jaar geleden, op 4 april 1975, begonnen Bill Gates en Paul Allen met hun eigen bedrijf: Microsoft. Zij hadden hiermee één doel voor ogen: op ieder bureau binnen een huishouden komt een computer te staan.

Om het veertigjarig jubileum van Microsoft te vieren verzond Gates een e-mail naar alle Microsoft medewerkers. Hierin vertelt hij dat hij blij is met de bijdrage van Microsoft binnen de ontwikkelingen op gebied van computers en technologie. Toch is zijn doel nog niet bereikt: voor veel mensen is technologie wegens kosten of complexiteit niet beschikbaar. Gates ziet graag dat technologie voor iedereen beschikbaar is en roept de Microsoftmedewerkers op om dit doel te bereiken.

In het artikel 'Microsoft: Van PC naar machine learning' gaat Edwin Hageman, directeur Microsoft Nederland, nader in op de historie en de toekomst van de softwareleverancier.

Bill & Melinda Gates Foundation

Gates werkt tegenwoordig bij de Bill & Melinda Gates Foundation, een stichting gericht op het verbeteren van gezondheidzorg in ontwikkelingslanden. Daarnaast is hij nog steeds werkzaam bij Microsoft als technisch adviseur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-07T11:15:00.000Z Suzanne Martens