ICT profiteert van groothandel en bouw

Goedkeuring

Alle Nederlandse bedrijfssectoren groeien in 2015 en 2016. Vooral de bouwproductie herstelt dit jaar met 6 procent flink en dit werkt positief op andere sectoren zoals de groothandel, het wegtransport en de binnenvaart. De ict-groei in de bouwproductie komt voornamelijk door digitalisering en de opkomst van cloud computing, zo voorspelt het ING Economisch Bureau.

De zakelijke dienstverlening groeit dit jaar en in 2016 stevig door. De sector profiteert van de steeds breder gedragen economische groei, waarbij bedrijven vaker hun diensten inschakelen. De ict-sector in de bouwproductie groeit ook sterk. Het plukt de vruchten van de voortgaande digitalisering, waarbij cloud computing nog altijd een belangrijke drijfveer is.

Ook het grootste deel van de groothandel kent een goed groeiperspectief. Het volume stijgt, maar de overall omzetontwikkeling is dit jaar vrijwel nihil. Door de lage olieprijzen lijdt de dominante oliehandel dit jaar fors omzetverlies, dit is bijna een kwart. Daar staan flinke groeicijfers voor de handel in bouwmaterialen en ict-apparatuur tegenover.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-03T11:11:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.