IDC bespeurt fors tekort netwerkspecialisten Europa

Europa kampt met een tekort van 160.000 netwerkspecialisten, groeiend tot een half miljoen in 2008. Dat concludeert onderzoeksbureau IDC na onderzoek onder duizend IT-directeuren in 31 Europese landen, waaronder Nederland. IDC verrichtte dit onderzoek in opdracht van netwerkleverancier Cisco.

Het nijpende tekort is het gevolg van het feit dat de economie snel aantrekt en organisaties een steeds groter belang hechten aan computernetwerken. Zestig procent van de ondervraagde organisaties gebruikt het netwerk om met klanten, leveranciers of partners te communiceren. Bijna 90 procent verwacht dat deze computernetwerken een nog groter belang krijgen. Van de ondervraagde bedrijven die het afgelopen jaar ict-personeel hebben aangetrokken, zegt 50 procent het moeilijk te vinden gekwalificeerde ict’ers te vinden.

Algemeen directeur Coks Stoffer van Cisco Nederland voorziet ook een groeiend tekort door nieuwe technologieën. "Als je kijkt naar wat Cisco 'advanced technologies' noemt, oplossingen op het gebied van beveiliging, IP-telefonie en mobiel werken, dan is de verwachting dat er in de periode van nu tot 2008 ruim vierduizend nieuwe banen op dit gebied ontstaan die moeten worden ingevuld."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als ICT-er met toch enig verstand van zaken op het gebied van Netwerken raak ik iedere keer dat ik dit soort alarm berichten lees enigszins 'gefrustreerd'. Waarom zie ik dan, in bijvoorbeeld de Computable, zelden tot nooit banen in deze richting. Ik zou me zelf graag verder willen ontplooien op netwerkgebied en werkzaam zijn in deze sector zodat ik mijn steentje kan bijdragen om dit tekort te verkleinen. Waar te beginnen zonder concreet banen aanbod?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-09T12:00:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.