Amsterdam: bemoeienis glasvezelnetwerk ongepast

De gemeente Amsterdam vindt dat de Tweede Kamer zich niet moet bemoeien met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de stad. Dat zegt de gemeente in een reactie op het wetsvoorstel van VVD tegen De Telegraaf.

“Het verbaast ons dat hier wordt ingegrepen in de gemeentelijke autonomie, zoals die in 1848 door Thorbecke in de grondwet is vastgelegd'', aldus projectmanager Dirk van der Woude van de gemeente Amsterdam woensdag tegen de krant. Amsterdam wil deze zomer beginnen met het uitrollen van een glasvezelnetwerk.

Volgens Van der Woude houdt de gemeente zich aan de regels, omdat het zich gedraagt als een marktpartij. De Europese Commissie bepaalde vorig jaar nog dat de gemeente mag mee betalen aan een glasvezelnetwerk, mits zij onder dezelfde voorwaarden opereert als een commercieel bedrijf.

Minister van Economische Zaken Laures Jan Brinkhorst wil gemeenten onder voorwaarden toestaan mee te doen met nieuwe telecommunicatienetwerken. De VVD diende dinsdag een wetsvoorstel in waarmee het de bemoeienis van gemeenten bij telecommunicatienetwerken wil verbieden. Dit wetsvoorstel kreeg onverwacht steun van het CDA; de verwachting is daarom dat het voorstel zal worden aangenomen door de Tweede Kamer. Eerder paste Brinkhorst zijn wetsvoorstel nog aan om tegemoet te komen aan de bezwaren van de VVD.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is hier weer eens een manier om je stem te laten horen als het ineens een groot concurrentie gebeuren wordt , zouden de tegen stemmers aandelen UPC bezitten?
ik vind dat de gemeente zijn belang mag verstevigen maar niet uitbuiten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-08T09:36:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.