Amerikaanse Congres mengt zich in HP-schandaal

Het Amerikaanse Congres mengt zich in het spionageschandaal waarin HP is verwikkeld. Onderzoekers van het Congres vragen de computerfabrikant om documenten die gerelateerd zijn aan het mogelijk illegale onderzoek naar het lekken aan de media door een bestuurslid.

Naast HP eigen interne onderzoek naar dit spionageschandaal is er nu ook kritische aandacht van de FBI, de officier van Justitie voor Noord-Californië en de House Energy and Commerce Committee. Experts achten het ontslag, dan wel opstappen, van bestuursvoorzitter Patricia Dunn nu wel zeer waarschijnlijk. Officieel is er nog geen beslissing genomen over haar positie, of over de hele affaire.

Dunn heeft privé-detectives ingehuurd om uit te zoeken welk bestuurslid heeft gelekt aan de media. Bij dat onderzoek is de privacy van diverse betrokkenen en mogelijk betrokkenen met voeten getreden en is informatie onder valse voorwendselen (pretexting) verkregen. Daarbij deden de detectives zich voor als sommige van de bestuursleden en enkele journalisten om die informatie, waaronder rapporten van persoonlijke telefoonverbindingen, in handen te krijgen. Daarmee zijn federale wetten voor computerinbraak en afluistering geschonden, verklaart de FBI die gisteren zijn onderzoek naar deze kwestie is gestart. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-12T12:06:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.