Commissie van Amerikaans Congres verhoort HP-top

Topmensen van HP moeten komende week verschijnen voor een commissie van het Amerikaanse Congres. Voorzitter van de directieraad Patricia Dunn, algemeen jurist Ann Baskins en extern jurist Larry Sonsini worden in de hoorzitting ondervraagd over het spionageschandaal van HP.

Berichten gaan nu ook rond dat ceo Mark Hurd toch enigszins op de hoogte was van de illegale praktijken die zijn gebruikt in de opsporing van een lek aan de media. Uit e-mails binnen HP's hoofdkantoor zou nu blijken dat Hurd goed op de hoogte is gehouden van het toen lopende onderzoek door privé-detectives. Bovendien zou hij zelf ook verdenkingen hebben geuit wie van zijn mede-bestuurders mogelijk de gevoelige informatie had gelekt.

Voorzitter Dunn, die komende week wordt verhoord, had privé-detectives ingehuurd om uit te zoeken welke directeur of raadslid consequent informatie doorspeelde aan de pers. De onderzoekers hebben vervolgens de privacy van HP-topmensen en enkele journalisten geschonden, informatie verkregen door zich uit te geven voor enkele van die betrokkenen, en andere oneigenlijke handelingen verricht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-21T11:43:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.