Rechter wijst SCO vs Daimler-Chrysler af

Unix-erfgenaam SCO heeft een tegenslag geboekt in de rechtbank. Zijn aanklachten tegen autofabrikant Daimler-Chrysler zijn door de rechter afgewezen, op één punt na.

De niet-afgewezen beschuldiging is de claim van SCO dat Daimler-Chrysler niet binnen dertig dagen een verzoek had ingediend voor een vereiste certificering. Rechter Rae Lee Chabot van het Oakland County Circuit-hof in Michigan willigt hiermee de afwijzingsmotie van de autoproducent in.

Deze tegenslag voor SCO schept volgens juridische experts echter geen precedent, wat andere door SCO aangeklaagde bedrijven kunnen gebruiken in hun verdediging. Dit verlies verzwakt wel de dreiging van aanklachten door de Unix-erfgenaam.

De zaak tegen Daimler-Chrysler is in maart aangespannen. SCO beschuldigt het bedrijf ervan niet de benodigde certificering te hebben geleverd voor diens contract voor het gebruik van Unix-variant System V, waar SCO de rechten van bezit. Daimler-Chrysler gebruikt ook Linux, met name op clusters die simulaties berekenen van auto-ongevallen.

SCO klaagde in maart ook Autozone aan, een Amerikaanse leverancier van auto-onderdelen. Autozone wordt ervan beschuldigd versies van Linux te gebruiken die auteursrechtelijk beschermde delen (code, structuren, sequenties en/of organisatie) van System V bevatten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-22T12:57:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.