TCN certificeert datacentra volgens ISO 27001

Datacentereigenaar TCN heeft voor zijn Nederlandse datacentra het ISO 27001-certificaat binnengehaald. De certificering is gericht op het verkleinen van bedrijfsrisico's op het gebied van processen, informatiesystemen, energievoorziening, koeling, brandpreventie en fysieke beveiliging. Daardoor kan TCN veeleisende klanten in de rekencentra huisvesten.

Keuringsinstituut Kema Quality reikte het bijbehorende certificaat op maandag 3 januari 2011 uit. Het certificeringstraject nam bijelkaar een kleine vier maanden in beslag. Volgens TCN kon dat zo snel doordat een vast team van het bedrijf zich over de certificering boog en het traject duidelijk was afgebakend.

ISO 27001 is de ISO-standaard voor informatiebeveiliging. Aanbieders van datacenteractiviteiten en clouddiensten kunnen zich met deze certificering onderscheiden van andere marktpartijen. Senior consultant bij Traxion en Computable-expert André Zegers schreef er uitvoerig opiniestuk over de norm.

Uitbreiding

TCN is eigenaar van enkele rekencenters en vastgoedlocaties in Nederland. In de komende vijf jaar wil het bedrijf zijn drie belangrijkste datacenterlocaties uitbreiden. De onderneming is bij het grote publiek vooral bekend van Telehouse Eemsdelta, de locatie van Google's Europese datacenter.

De onderneming onderzoekt hoe de capaciteit van het Groningse rekencentrum en die van locatie Hilversum Mediapark kan verdubbelen. Ook de vestiging in de Spaanse Kubus in Rotterdam zal worden uitgebreid. Dat meldde voorlichtster Saskia van Bohemen van TCN eerder aan Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ISO

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-03T16:57:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.