Oordeel uitstel EC-straf Microsoft midden december

De Europese rechter velt naar verwachting midden komende maand een oordeel over Microsofts verzoek de strafmaatregelen van de Europese Commissie op te schorten. Dit zou dan hangende het hoger beroep van de Windows-leverancier zijn.

Rechter Bo Vesterdorf van het Europese Hof van Eerste Aanleg had gisteren een besloten hoorzitting met de juristen van Microsoft en de EC. Tijdens die bijeenkomst zijn ook de verklaringen van Novell en de Computer and Communications Industry Association (CCIA) opnieuw gehoord en daarmee bevestigd.
 
Die twee partijen hebben onlangs echter schikkingen getroffen met Microsoft, waarbij zij hun steun aan de EC-zaak zullen intrekken. De hoorzitting van gisteren is door de rechter belegd om de impact van die schikkingen te bepalen. Novell en de CCIA waren twee van de grootste supporters van de Europese antitrustzaak tegen de Amerikaanse softwareproducent. De eerder geuite verklaringen zouden echter blijven staan in de nu lopende juridische procedure.
 
Vesterdorf komt midden komende maand, naar verwachting tussen 18 en 20 december, met een oordeel over Microsofts verzoek de strafmaatregelen op te schorten. Dit zijn de geldboete van 497,2 miljoen euro, die Microsoft reeds apart heeft gezet, en de gedragsaanpassingen waaronder het loskoppelen van besturingssysteem Windows en multimedia-afspeelsoftware Media Player.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

dit is oud nieuws, en wel van afgelopen vrijdag!
dus het "gisteren" in dit artikel slaat op donderdag!

Is allemaal wel hééél toevallig ,,,,

En dan de Nederlandse overheid die in het "geheim" een jumbo order bij datzelfde Microsoft planned ?

Dit stinkt naar ouderwetse "smerige" onder de tafel politiek.

Niet in de laaste plaats natuurlijk beseffende dat de Nederlandse Overheid met haar "anti-terreur"
-Lees: Big Brother excuus
In combinatie met het "stokpaardje" van de Amerikaanse overheid als het gaat om overheidssoftware te weten dus Microsoft, misschien wel de meest onverstandige beslissing neemt in de geschiedenis, aangaande de zelfstandigheid van Nederland.
Het moge duidelijk zijn dat wanneer Microsoft werkelijk de Nederlandse overheid voorziet van de benodigde software, het natuurlijk fluiten met de pet op is.
Wetende dat er GEEN geheimen meer ontoegangkelijk zullen zijn voor Microsoft=VS verlangstuk Bigbrother.
Kortom de ultieme samenzwering zal er komen en alle Internet gebruikers zullen het weten ook.
Heeft u kortom nog iets te verbergen ...
Laat het in u hersens graveren... daar is u data absoluut veilig --- zolang het nog duurt...

Hoogachtend

Cornelis_de_Denker.

Helemaal mee eens Cornelis. Zaken doen met de VS is momenteel uit den boze. Een land dat de islam veroordeeld omdat de vrouw niet wordt gezien als een gelijke, maar wel zelf homo huwelijken verbieden is hypocriet en net zo gevaarlijk als ons buurland ooit was!
En inderdaad er is al veel gedaan om de privacywetten van enkel jaren geleden weer ongedaan te maken, alleen om het volk te kunnen bespieden.
De geheime besprekingen van de overheid met Microsoft en het nu ook toevallig weer uitstellen van de rechtzaak tegen Microsoft heeft een luchtje.
Normen en waarden hebben we het toch over in Nederland? Overheid probeer nu is open, duidelijk en eerlijk te zijn en hou op met al dat geheime gedoe! Ik weet het, liegen is een kwaal die maar moeilijk af te leren is. Probeer het toch maar is.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-06T11:46:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.