Nederlandse baas Joost Farwerck benoemd tot bestuurder

Aandeelhouder KPN keurt claimemissie goed

De aandeelhouders van ict-leverancier KPN zijn akkoord gegaan met een claimemissie van drie miljard euro. Hierdoor kunnen de huidige aandeelhouders nieuw uit te geven aandelen van KPN gaan inkopen. Met het te vergaren geld gaat KPN zijn netto schuld verlagen en wordt het gebruikt om te investeren in de huidige activiteiten. De aandeelhouders gingen ook akkoord met wijzigingen in de raad van commissarissen en diezelfde raad benoemde de Nederlandse directeur van KPN Joost Farwerck tot bestuurder.

De claimemissie wordt gestart in de periode na de publicatie van KPN's eerste kwartaalcijfers op 23 april 2013. Op het moment van de lancering zullen verdere details, waaronder de uitgifteprijs en het aantal uit te geven aandelen, worden gepubliceerd. Naast de drie miljard euro die KPN ophaalt met de claimemissie, heeft het bedrijf ook twee miljard euro opgehaald met de uitgifte van hybride obligaties. De helft daarvan gaat naar het eigen vermogen en met de opbrengsten uit de claimemissie komt de totale kapitaalverwerving op vier miljard euro. Hierover bereikte KPN al op 20 februari 2013 overeenstemming met zijn grootste aandeelhouder América Móvil.

Joost Farwerck

Binnen de overeenkomst met América Móvil is ook vastgelegd dat de aandeelhouder twee mensen mag leveren aan de raad van commissarissen van KPN. Dit zijn cfo Carlos José García Moreno Elizondo en coo Oscar von Hauske geworden. De aandeelhouders stemden ook in met de herbenoeming van Marike van Lier Lels, Rob Routs en Derk Haank. De raad van commissarissen heeft de Nederlandse baas Joost Farwerck formeel benoemd als lid van de raad van bestuur. Farwerck kwam in 1994 in dienst van KPN. Hij werd op 15 februari 2012 benoemd tot managing director Nederland en hij zal deze rol voortzetten als lid van de raad van bestuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Sms-verkeer implodeert nog steeds en van vernieuwende 4G-diensten is nog geen sprake. Verwachting is dus winst daalt.

Daarbij komt dat met de nieuwe uitgifte van aandelen er een zeer forse verwatering zal ontstaan. Er zal dus veel meer winst gemaakt moeten worden dan nu om een zelfde waarde per aandeel als dividend te geven als een half jaar geleden.

Voorts als ze fatsoenlijk bij kas zaten, dan zouden ze niet plotsklaps het dividend hoeven te passeren om de 4G licenties te betalen, maar hadden ze dat uit eigen kas kunnen betalen, of op zijn minst financieel gepland.

Wellicht is deze Computable link nog interessant voor KPN...:

Nederlandse ondernemingen pionieren in het algemeen nog met de inzet van social media.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/internet/4706849/1282763/kpmg-bedrijfsleven-pioniert-met-social-media.html#ixzz2QXkz2Hjo

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-11T11:49:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.