CIO heeft kostenbesparing als hoogste prioriteit

CIO

Kostenbesparing staat bovenaan de top vijf van prioriteiten van de Nederlandse cio. 70 procent van de cio’s ziet dat op dit moment als belangrijkste taak. Het zorgen voor een stabiele it-omgeving staat op de tweede plek met 67 procent. Daarnaast is het verhogen van operationele efficiency (57 procent) en het verbeteren van zakelijke processen (56 procent) belangrijk. Hekkensluiter is de ontwikkeling van nieuwe producten en services (48 procent). Dat concludeert Harvey Nash, een internationale Professional Recruitment en Outsourcing dienstverlener, in zijn jaarlijkse CIO Report.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de rol van de Nederlandse cio de afgelopen zes jaar steeds meer gericht is op de business. Daarnaast is hij door de jaren heen innovatiever geworden. De Nederlandse cio ziet overigens minder mogelijkheden voor innovatie dan zijn internationale collega (60 procent ten opzichte van 71 procent).

‘Door je als organisatie alleen te richten op besparen en het verzorgen van een stabiele it-omgeving, ga je als bedrijf geen verschil maken’, zegt Roland Steenvoorde, directeur van Harvey Nash Executive Search. ‘Innoveren is en blijft belangrijk, omdat je hiermee voorop blijft lopen in de markt en daarmee de concurrentie voor kan zijn. Idealiter zou de top vijf dus andersom zijn, maar dat is voor veel cio’s nog niet de realiteit. Het is wel veelbelovend dat de cio’s meer betrokken zijn bij de business. De invloed die de cio hierbij kan uitoefenen kan het succes bepalen voor een organisatie.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is dezelfde trend die wij waarnemen. Alleen volgens mij kun je best innoveren (moet zelfs!), zonder dat de kosten stijgen. Een maand geleden schreef ik nog een blogje met suggesties op dit vlak. http://www.novia-it.nl/over-ons/actueel/33-7-tips-om-te-besparen-op-it-kosten

Erg vreemd dat bezuinigen hoger staat op de prioriteitenlijst dan het daadwerkelijk uitvoeren van de kerntaak. En dan maar gek vinden dat de CIO in Nederland door het overige management niet voor "vol" wordt aangezien.

Zal ik eens een positieve openbaring maken?
Ik ben blij met mijn CIO. Hij heeft het goed door.
Met een beperkt budget heeft hij een zeer geavanceerde architectuur weten te realiseren en een ontwikkelstraat van een niveau die je in ons land niet snel zal tegenkomen.
Door gebruiken van hoofdzakelijk open-source dat zeer goed ondersteund wordt door professionele bedrijven.
Innovatie op budget is dus wel degelijk mogelijk.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-21T08:03:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.