Voiceworks, Slimstock en Raet beste in software

Main Software 50

Winnaar

Voiceworks heeft de eerste prijs in de wacht gesleept in de Main Software 50. Dit is de jaarlijkse lijst die Main Capital Partners uitgeeft op basis van onderzoek van Dialogic. Slimstock en Raet maakte de top drie vol. InSided werd gekroond tot cloudkampioen en Bynder werd geërd vanwege zijn hoogst gerealiseerde percentage omzetgroei.

Main Capital Partners noemt geen aantal deelnemende softwarebedrijven aan het onderzoek, maar benadrukt wel dat het om enkele honderden deelnemers gaat. Deelname aan de Main Software 50 is gratis en geschiedt op basis van een online vragenformulier waar deelnemers vragen moeten beantwoorden over zaken als nationale en internationale omzet, hun winstgevendheid en werkgelegenheid.

Winnaars

Dit jaar heeft Voiceworks, actief in communicatie software, wederom de prijs voor meest succesvolle softwarebedrijf gewonnen. Voiceworks realiseert sterke internationale groei met het zelf ontwikkelde communicatie platform genaamd Summa. Voiceworks scoort met name sterk op belangrijke criteria als totale omzetgroei en de realisatie van cloudomzet. Bovendien heeft de onderneming een succesvol partnerkanaal opgezet wat leidt tot schaalbare uitbouw van de internationale business.

De tweede prijs ging dit jaar naar Slimstock, specialist in oplossingen voor planning en voorraadoptimalisatie. Met het inzetten van slimme softwaretools kunnen bedrijven hun voorraadposities structureel verbeteren. Slimstock deed het met name goed op criteria als mate van internationalisatie en totale omzetgroei.

Op de derde plaats komt Raet, leverancier van software op het gebied van human resources-cloudoplossingen met 1,4 miljoen dagelijkse gebruikers. Raet scoort voornamelijk sterk op de criteria mate van recurring omzet en de realisatie van cloudomzet.

InSided en Bynder

InSided komt dit jaar als Cloud Champion in de boeken. InSided levert social community-platformen waarmee bedrijven een eigen social media-community kunnen opbouwen voor contact met klanten en gebruikers. Het bedrijf wist van alle deelnemers het hoogste percentage omzetgroei uit de cloud te genereren.

De Highest Growth-award ging dit jaar naar Bynder. Het bedrijf is actief op het gebied van marketingsoftware en levert slimme tools voor het managen van contentbestanden. Het gerealiseerde percentage omzetgroei was maar liefst 252 procent.

18 procent omzetgroei

Uit het onderzoek van Dialogic blijkt onder andere dat Nederlandse softwarebedrijven in 2016 18 procent meer omzet generen dan vorig jaar. In 2015 was deze groei nog 12 procent. Lees ook het nieuwsbericht ‘Omzet Nederlandse softwarebedrijven groeit fors’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-04T11:01:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.