Plantronics schikt rechtszaak tegen Polycom

Justitia

Hoofdtelefoonbouwer Plantronics betaalt 36 miljoen dollar aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC om een onderzoek te schikken tegen dochterbedrijf Polycom. De zaak draait rond ‘mogelijk onjuist gedrag’ van werknemers in China.

Plantronics bond zelf de kat de bel aan nadat het ‘mogelijk onjuist gedrag’ had ontdekt bij voormalige werknemers in zijn Chinese fabriek. De Amerikaanse beurswaakhond SEC en het Department of Justice (openbaar ministerie) lieten daarop weten dat ze mogelijke overtredingen van ‘Foreign Corrupt Practices Act’ aan het onderzoeken waren bij Polycom.

De zaak wordt, na een betaling van 36 miljoen dollar, nu echter in der minne geregeld. Polycom heeft de beschuldigingen nooit ‘bevestigd noch ontkend’. Wat Polycom precies ten laste werd gelegd, is ook niet duidelijk.

Volgens Plantronics, dat in juli twee miljard dollar op tafel legde voor videoconferencingspecialist Polycom, speelde de zaak zich af voor Polycom in 2016 een beursgenoteerd bedrijf werd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-31T11:00:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.