Principeakkoord CAO bereikt in ICK

De Werkgeversvereniging ICT heeft met de vakbonden een principeakkoord bereikt over de nieuwe CAO voor de informatie-, communicatie- en kantoortechnologie-branche (ICK). De vereniging uit haar tevredenheid over het voorlopige akkoord.

De CAO loopt van 1 oktober 2004 tot 31 december 2005. In de CAO is een salarisverhoging vastgesteld van 1,25 procent per 1 juli 2005. Naast de loonstijging zal bij arbeidsongeschiktheid het loon in het eerste jaar tot 100 procent worden aangevuld. Het tweede jaar zal dit tot 80 procent zijn.

Onder het akkoord valt ook de werkgeversbijdrage aan kinderopvang. Het minimumbedrag van de bijdrage wordt verhoogd tot 2.500 euro per jaar. Het percentage dat de werkgever bijdraagt voor kinderopvang van kinderen van 0 tot 4 jaar is verhoogd naar 0,33 procent van de loonsom.

Over het pensioen is nog geen akkoord bereikt. De komende maanden zal hiernaar nader onderzoek worden gedaan. In de eerste week van september zullen de partijen weer bij elkaar komen om de pensioenregeling rond te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-30T11:35:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.