ICT Group amper getroffen door coronacrisis

Investering dollar groei

Dienstenbedrijf ICT Group zet een sterk derde kwartaal neer. De omzet stijgt met 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en komt uit op 38,3 miljoen euro. Deze omzetstijging komt deels door de overname van Proficium (november 2019) en Esprit (juli 2020). Autonoom nam de omzet met 3,5 procent toe ten opzichte van het derde kwartaal van 2019. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf.

De brutowinst komt in het derde kwartaal van dit jaar uit op 4,7 miljoen euro. Dat is een stijging van 47 procent ten opzichte van vorig jaar. Toen werd 3,2 miljoen euro aan brutowinst gerealiseerd.

Algemeen directeur Jos Blejie laat weten dat de organisatie amper getroffen is door de coronacrisis. ‘De detacheringsactiviteiten zijn getroffen, maar de projecten ontwikkelen zich wel goed, evenals de nearshoring-activiteiten in Bulgarije.' De kostenbesparende maatregelen die in het eerste halfjaar werden genomen, werpen volgens de directeur hun vruchten af.

De ICT Group verhoogt zijn vooruitzichten voor de rest van het jaar. Het bedrijf verwacht in de tweede helft van 2020 een hogere omzet dan in de eerste helft van het jaar (79,8 miljoen euro in H1 2020). De brutowinst van 2020 wordt geschat op achttien tot negentien miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-28T15:57:00.000Z Suzanne Martens