Main versterkt Hype met Viima

fintech

Het Haagse Main Capital koopt Viima, een leverancier van software voor ideeën- en innovatiemanagement. Het Finse bedrijf wordt toegevoegd aan branchegenoot Hype, een Duits meerderheidsbelang van de Nederlandse investeerder. De nieuwe combinatie moet wereldmarktleider worden op dit gebied.

De ideeënbus van weleer evolueert naar een compleet ecosysteem voor innovatie, vanaf het vroegtijdig scouten van trends en het maken van roadmaps tot concept-creatie en innovatie-portfoliomanagement. Al meer dan tienduizend bedrijven in 185 landen gebruiken Viima's op de cloud gebaseerde software waarmee ideeën zijn om te zetten in innovaties. Volgens onderzoeksbureau Gartner behoort de software van Viima tot de meest gebruikte ter wereld. Viima bedient zowel kleine als grote klanten. In Nederland gebruiken onder meer Heineken en de Hypotheker de software van het bedrijf uit Espoo.

Hype, een afsplitsing van het ontbonden autoconcern DaimlerChrysler, richt zich meer op de heel grote multinationale ondernemingen. Eind vorig jaar versterkte Main het Duitse Hype via de overname van HLP, leverancier van software waarmee de uitvoering van ideeën in een organisatie is te volgen.

Met de overname van Viima krijgt Hype een bredere klantenkring, met name in Noord-Europa. Ook wordt hierdoor het productaanbod verbreed. Viima brengt een geavanceerde tool voor innovatiemanagement binnen het bereik van het mkb. Deze software helpt bedrijven de vernieuwing te versnellen. 

De aankondiging van Main volgt daags nadat de investeerder de overname van SafeHarbour en SEP ISMS bekendmaakte. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-24T10:51:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.