Huwelijk tussen VDL en Neways afgeblazen

Veiling

De Brabantse industriegroep VDL trekt zich terug uit de biedingenstrijd rond elektronicafabrikant Neways uit Son. Afgezien wordt van een hoger bod. Daarmee ligt alleen nog het bod van Twentse belegger Bernard ten Doeschot op tafel. Anders dan het Eindhovense familiebedrijf VDL komt deze witte ridder van buiten de hightech-industrie.

De directie van Neways gaat liever met Ten Doeschot in zee omdat die een hoger bedrag voor het elektronicabedrijf over heeft. Een overname door VDL zou voor Neways heel anders hebben uitgepakt. Met VDL als eigenaar zou de besluitvorming meer naar Eindhoven verschuiven. Ten Doeschot kan als relatieve buitenstaander een minder groot stempel op Neways drukken. 

Overigens doen VDL en Neways veel zaken met elkaar. Beide ondernemingen maken bijvoorbeeld gezamenlijk onderdelen voor ASML in Veldhoven. VDL, het conglomeraat dat zijn oorsprong heeft in de metaalbewerking, zou met Neways veel kennis van elektronica in huis halen. Gelet op VDL’s rol in de auto-industrie was dat goed van pas gekomen. Maar de overname ketste ook af omdat de directie van Neways het bod van VDL uit de media te moeten horen. Op het hoofdkantoor in Son werd dat als weinig chique ervaren. Neways zit in Europa, Azië en de VS. Het bedrijf telt 2.600 werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-07T10:57:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.