Deloitte koopt ai-boetiek MarketRedesign

Deloitte neemt MarketRedesign uit Eindhoven over, een bedrijf dat een op artificial intelligence (ai) gebaseerde saas-oplossing voor dynamische prijsvorming levert. Deze tool helpt grote fabrikanten en dienstverleners de juiste prijzen op het juiste moment aan verschillende klanten te vragen.

Iedereen weet dat bij regen paraplu’s meer geld opbrengen, terwijl bij zonneschijn parasols in trek zijn. Bovendien is de een bereid om meer te betalen dan de ander. Met ai zijn deze modellen heel geavanceerd te maken. 

Een breed scala van bedrijven weet met de software van de Eindhovense ai-boetiek extra winst te behalen. MarketDesign heeft afnemers in sectoren als chemie, voeding, energie, verzekeringen, telecom, logistiek en farmacie. Een prijsverandering van slechts een procent kan een verschil van tien tot vijftien procent uitmaken voor de marge. Behalve voor winstmaximalisatie is de juiste prijs ook belangrijk voor klantbehoud.

Door de opkomst van nieuwe digitale verkoopkanalen, de toenemende beschikbaarheid van data en stijgende grondstofprijzen is dynamische prijsvorming uitgegroeid tot een soort wetenschap. Kunstmatige intelligentie speelt daarbij een steeds grotere rol. PriceCypher, de ai-gedreven prijs-engine, is het paradepaardje van MarketDesign. 

Deloitte kan klanten dankzij PriceCypher een geïntegreerde end-to-end pricing-oplossing bieden. Deze loopt van strategie tot software-implementatie en verander-management. Oprichter Ruud Schmeink wordt partner bij Deloitte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-03T09:52:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.