Meer winst en omzet voor Dassault Systèmes

In zijn boekjaar 2021 heeft het Franse Dassault Systèmes een omzet gedraaid van meer dan 4,8 miljard euro. Het jaar daarvoor was dat bijna 4,5 miljard. De nettowinst steeg met 27 procent tot 994,7 miljoen euro.

De groei bij Dassault is sterk in alle sectoren en in alle regio's, zowel industrie, als biowetenschappen, vervoer, mobiliteit en luchtvaart gingen erop vooruit. De sterkste dynamiek komt echter van de gezondheidsactiviteiten, met een stijging van zestien procent. In Franse media wijst ceo Bernard Charlès erop dat het bedrijf zijn werkterrein van pure b2b-speler aan het uitbreiden is naar meer consumentgerichte activiteiten. Hij haalt het voorbeeld aan van Ikea, dat software van Dassault Systèmes gebruikt om zijn klanten te helpen hun keukens virtueel op de computer te ontwerpen, voordat ze worden geïnstalleerd.

Ook voor volgend jaar wil het bedrijf de groei behouden. Het voorziet voor 2022 opnieuw een omzetstijging van negen à tien procent, wat voor enkele waarnemers wel aan de onderkant van de vork was.

Leeftijd

Samen met de financiële resultaten heeft Dassault Systèmes ook een wijziging in zijn bestuur aangekondigd. Pascal Daloz richt zich opnieuw op zijn rol als executive vice president van Operations. Rouven Bergmann wordt benoemd tot executive vice president van Finance. Hij rapporteert aan Daloz.

Ook aan de opvolging van Charles Edelstenne, voorzitter van de raad van bestuur en stichter van Dassault Systèmes, wordt gewerkt. Hij bereikt de leeftijd van 85 jaar, de maximale leeftijdsgrens voor deze functie. De leeftijdsgrens voor de functie van ceo werd opgetrokken van 65 tot 75 jaar, zodat Bernard Charlès nog enkele jaren overhoudt om zich te wijden aan ‘strategie, onderzoek en de klanten van de groep’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-04T12:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.