Coolblue neemt bezorgplanner Plotwise over

Plotwise, saas-aanbieder van op ai-gebaseerde cloudsoftware waarmee bezorgdiensten efficiënter kunnen werken, gaat verder onder de hoede van Coolblue. Het e-commercebedrijf dat bij Plotwise klant van het eerste uur was, maakt het overnamebedrag niet bekend.

Met de software van deze spin-off van de TU Delft kunnen bedrijven de distributie van goederen op een zo efficiënt mogelijke manier dynamisch plannen. De kern van deze planningsdiensten zijn dynamische planningsalgoritmen, voorspellende modellen die gebruik maken van hoeveelheden statische planningsgegevens en realtime-routeringsgegevens.  

De software van Plotwise bewijst haar nut bij de verdere uitrol van Coolblue’s fietsnetwerk. Inmiddels wordt tot wel negentig procent van de kleine bestellingen in en rondom de grootste steden per fiets bij klanten bezorgd.

Plotwise, ook actief in België en Duitsland, kan met de financiële kracht van Coolblue sneller internationaal uitbreiden. Het bedrijf uit Delft wil op den duur ook naar Azië. Behalve Coolblue behoren PostNL en Red je Pakketje tot de grootste klanten.

Energiiq, het energie-innovatiefonds van de Provincie Zuid-Holland, behoorde tot de grootste investeerders in Plotwise. Ook Investion, een verstrekker van risicokapitaal uit Groningen, hielp het Delftse bedrijf in het zadel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij TU Delft

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-12T10:21:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.