Twitter wil Musk dwingen tot overname

Tussen Twitter en Elon Musk dreigt een langdurig juridisch gevecht te ontstaan. Het sociale-mediaplatform sleept de miljardair voor de rechter wegens het niet nakomen van afspraken. ‘s Werelds rijkste man bood in april 54,20 dollar per aandeel, wat de waarde van Twitter op 44 miljard dollar brengt. Nadat het beursklimaat verslechterde en Tesla minder goed draaide, zag Musk af van zijn plannen.

Zijn advocaten hebben dat bevestigd in een bericht aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Die juristen hebben al een waslijst aan redenen verzameld om van de deal af te zien. Volgens hen zou Twitter niet hebben voldaan aan zijn contractuele verplichtingen en het bedrijf zou Musk belangrijke informatie hebben onthouden. Musk meent verder dat Twitter hem misleid heeft over het werkelijke aantal dagelijkse gebruikers. Volgens Musk is de rol van spambots die automatisch allerlei onzinberichten verspreiden, groter dan Twitter doet voorkomen.
Met een elitekorps aan duur betaalde advocaten zal Musk zich hard tegen Twitter verzetten. Maar de kans is niet uitgesloten dat de schade voor hem groter wordt dan de afkoopsom van een miljard dollar die Musk contractueel aan Twitter is verplicht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-13T12:54:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.