ASML en Fontys werken aan kennis en talent

Chipmachinefabrikant ASML en Fontys Hogeschool gaan nauw samenwerken bij de ontwikkeling van talent en kennis. De verwachting is dat de hele keten van toeleverende bedrijven in Zuid-Nederland daar baat van zal hebben. Hiertoe hebben beide organisaties een driejarige samenwerkingsovereenkomst getekend.

De opening van het studiejaar van Fontys Hogeschool stond gisteren in het teken van de nauwere relatie tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. De samenwerking bestaat uit stageplekken, opdrachten voor projecten, bedrijfsbezoeken, gastlessen, participatie in hybride leeromgevingen en deelname aan carrière-events. Ook op het gebied van praktijkgericht onderzoek wordt actief samengewerkt. 

Daarnaast levert ASML hybride docenten. Beide organisaties bekijken de mogelijkheden om de lerarenopleiding basisonderwijs (pabo) te ondersteunen in het implementeren van wetenschap en techniek binnen het basisonderwijs. Daarnaast is er betrokkenheid bij werkveldadviesraden en afstudeerzittingen. Bovendien worden faciliteiten en kennis actief gedeeld en uitgewisseld.

Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland), Roger Dassen (chief financial officer van ASML) en Joep Houterman (voorzitter college van bestuur Fontys) bespraken tijdens de jaaropening de mogelijkheden en kansen op het gebied van onderwijs, ontwikkeling en innovatie. Het mkb en de hogescholen werken nu al samen in verschillende vormen. Houterman: ‘Hoe dichter onderwijs en bedrijfsleven bij elkaar zitten, bijvoorbeeld in hybride leeromgevingen, hoe sneller we antwoord krijgen op de uitdagingen waar we voor staan.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi. En de zogenaamde soft skills? Digitale transformatie en specifiek het werk bij ASML draait vooral om processen en de skills van alle betrokkenen. Door het internationale karakter van ASML zijn voor een goede samenwerking en optimale prestaties vooral culturele competentie en interculturele vaardigheden, inclusief een Engels dat iedereen kan verstaan en begrijpen, van cruciaal belang. Lees mijn eBook bij Bookboon over dit onderwerp.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-30T09:51:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.