It-bedrijf Topicus neemt studentensysteem Eduarte in

Topicus, aanbieder van informatiesystemen voor het onderwijs, neemt het studentinformatiesysteem Eduarte over. Met Iddink Group, dochter van Sanoma, is hiertoe overeenstemming bereikt.

Uitgangspunt is dat de overname geen gevolgen heeft voor de continuïteit van de dienstverlening aan de klanten van Eduarte. Naar verwachting zal de overname op 1 oktober afgerond zijn, waarbij de betrokken Eduarte-medewerkers overgaan naar de Topicus-organisatie. De naam Eduarte blijft bestaan als eigen naam van het studentinformatiesysteem.

Dirk Jan Timmer, directeur Topicus’ divisie Onderwijs, noemt de overname een welkome aanvulling op het productportfolio. ‘Wij zijn reeds aanbieder van Parnassys en Somtoday, beide leerlingadministratiesystemen voor respectievelijk het primair en voortgezet onderwijs. Met Eduarte komt daar nu een marktleidend studentinformatiesysteem voor het mbo bij.’

Rob Veneboer, interim-directeur bij Iddink Digital, stelt vast dat het onderwijs in Nederland in beweging is. 'Om het onderwijs blijvend goed te kunnen bedienen, moeten we verder innoveren. Om dit mogelijk te maken, is een heroriëntatie op onze kernactiviteiten noodzakelijk. De conclusie van deze heroriëntatie is dat onze dienstverlening middels Eduarte aan het middelbaar beroepsonderwijs beter voortgezet kan worden door Topicus.’

De financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-06T11:50:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.