Overnames door Visma, HSO en Böschen

Overname netwerk

Ondanks de verminderde beschikbaarheid van kapitaal blijft het druk aan het overname-front. De ochtend begon vandaag met de aankondiging van drie acquisities.

Het Noorse softwarebedrijf Visma lijft P8 Software uit Varsseveld in. De cloudoplossingen van P8 ondersteunen overheden, waterschappen, netbeheerders en natuurorganisaties. De nadruk valt daarbij op het beheer van transacties, relaties, aan- en verkoopprocessen en contracten rondom percelen en objecten.

Gezien de toenemende complexere regelgeving voor de openbare ruimte ziet P8 kansen op groei. Door zich aan te sluiten bij Visma is P8 Software beter in staat om de groeiambities te realiseren. Kansen liggen er vooral in de aansluiting op basisregistraties en de erfpacht bij de grotere gemeenten.

Visma ontwikkelt zich steeds meer als it-partner voor overheden als het gaat om gestandaardiseerde cloudoplossingen voor de inrichting en het beheer van de fysieke leefomgeving. De Noren hebben met onder meer iAsset, Genetics, Nazca Solutions, Visma Circle en Visma Roxit al een behoorlijke positie op deze markt opgebouwd.

Versnellen

HSO uit Veenendaal/Amsterdam, met 1.800 medewerkers een van de grotere Microsoft-partners, neemt Motion10 over. Dit Rotterdamse bedrijf helpt klanten met het versnellen van hun cloudstrategie.

Zijn specialisatie is Microsoft Cloud. Gecombineerd worden diensten op het gebied van data, artificiële intelligentie en it-beveiliging met applicatie-vernieuwing. Daarbij wordt gebruik gemaakt van low-code-platforms van Microsoft en OutSystems.

Met de overname wordt het bestaande portfolio van HSO versterkt. HSO kan klanten nu een geïntegreerde aanpak bieden; van project-implementatie tot volledig beheerde clouddiensten. De acquisitie van Motion10 is de vijfde overname sinds HSO in 2019 een kapitaalinjectie van de grote Amerikaanse investeerder Carlyle kreeg. HSO is actief in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Balletje

De overname van systeembeheerder Encaps uit Ouderkerk aan de Amstel betekent voor Böschen IT Investments de vierde overname in veertien maanden tijd. Het investeringsvehikel van de familie Böschen richt zich op verticale softwarebedrijven en ‘it managed service providers’. Eerder dit jaar werden Comsenso en InfoProjects ingelijfd. Het balletje ging vorig jaar augustus rollen met de overname van Bizqit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-22T11:43:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.