ING investeert in Belgisch-Nederlandse TCOG

De bank ING roert zich op het vlak van it-diensten. De Belgische en Nederlandse entiteiten van it-dienstverlener TCOG vloeien samen in een nieuwe holding. De investeringstak van ING neemt een minderheidsbelang in die groep.

TCOG, wat staat voor The Concept Group, is een it-dienstverlener voor mkb/kmo’s. Het bedrijf is sinds 2006 actief vanuit Turnhout en Gent. Sinds 2013 is er ook een Nederlandse tak, TCOG Nederland.

TCOG focust zich op sectoren zoals retail, mode en de groothandel. Met de steun van ING Corporate Investments wil de groep zich verder ontwikkelen in de Benelux en de buurlanden. ‘Het is de bedoeling om de groep bij te staan in zijn verdere ontwikkeling in de Benelux en de buurlanden en zo’n vijf à tien procent per jaar te groeien’, zeggen Johan Pede en Evelyne Heyvaert van ING Corporate Investments.

De it-dienstverlener, met hoofdzetels in Turnhout (België) en IJsselstein (Nederland), levert diensten aan meer dan 225 bedrijven en telt onder zijn klanten namen zoals Zeb, Horeca Van Zon, Craft Sportswear, Horta en BioRacer. De versterkte samenwerking van de Belgische en Nederlandse entiteiten is goed voor een gezamenlijke jaarlijkse omzet van circa veertien miljoen euro.

Tot voor kort opereerden TCOG België en TCOG Nederland als losse juridische entiteiten, met verschillende aandeelhouders. Met de steun van ING worden beide nu dus samengebracht in de overkoepelende TCOG Holding. De alliantie telt zo’n honderd werknemers in drie landen. ING neemt een minderheidsbelang van dertig procent in de groep. De drie Belgische en twee Nederlandse managers blijven meerderheidsaandeelhouder met zeventig procent van de aandelen.

Derde investering

De participatie in TCOG is de derde investering van de investeringstak van ING België in de jongste twaalf maanden. In de tweede helft van 2022 nam ING Corporate Investments een participatie in het Hasseltse bedrijf Varel Security, een specialist in België op het gebied van inbraak-, brand- en camerabeveiliging. In mei 2023, investeerde ING in de Belgische trekhakenfabrikant GDW. Of hoe hun investeringen dus divers zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-10-04T09:59:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.