Hoofd boekhouding WorldCom krijgt 366 dagen cel

Buford Yates, het voormalig hoofd boekhouding van WorldCom, is veroordeeld tot 366 dagen cel. Yates moet ook vijfduizend dollar betalen en krijgt drie jaar voorwaardelijk.

De fraude van 11 miljard dollar van Worldcom kwam in juni 2002 aan het licht. Yates bekende drie jaar geleden al schuld. Door mee te werken aan het onderzoek naar de misstanden binnen Worldcom is de van toepassing zijnde celstraf van 15 jaar gereduceerd naar 366 dagen.

Daarnaast hield de rechter er rekening mee dat het salaris en het aandelenpakket van Yates lang niet zo hoog en groot waren als dat van andere topmanagers. De rechter oordeelde tevens dat Yates onder erg grote druk stond om mee te werken aan het opvoeren van de cijfers. Voormalig ceo Bernard Ebbers werd vorige maand veroordeeld tot 25 jaar.

Worldcom veranderde vorig jaar zijn naam in MCI. Het bedrijf maakte deze week een winst bekend van 64 miljoen dollar in het tweede kwartaal. Vorig jaar leed het bedrijf nog 71 miljoen dollar verlies in het tweede kwartaal. De omzet daalde van 5,22 miljard naar 4,68 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-12T11:51:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.