Gemeenten weigeren vergunning voor umts-mast

Veertig Nederlandse gemeenten weigeren bouwvergunningen af te geven voor gsm- en umts-antennes. Bewoners denken dat de straling hun gezondheid aantast.

Volgens dagblad Trouw kreeg de gemeente Spijkenisse te maken met een actiegroep die de komst van de mast probeerde tegen te houden. De andere 39 gemeenten wachten het onderzoek af voordat ze een mast plaatsen. Dit betreft onder meer Amersfoort, Alkmaar, Eindhoven, Arnhem, Zutphen en Lelystad.

De Gezondheidsraad schreef begin december in het jaarrapport dat zij geen relatie ziet tussen mobiele communicatie en gezondheid. Zij vinden wel dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar de mogelijke effecten van straling door telefonie-zendmasten op kinderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De Gezondheidsraad is een aan de overheid gelieerde instantie en zal dus niet snel een besluit van Balkenende c.s. afvallen. Bovendien heeft het kabinet een commitment aan de telco's gedaan: "Die masten mogen er komen".
Maar aangezien grote leider Zalm eerder voor geld dan volksgezondheid gaat zal men ook hiermee wel wegkomen.
Desalniettemin is meer aandacht voor eventuele gevolgen van plaatsing (en dan door onafhankelijke instanties, geen overheid) alleszins aan te raden.

http://www.actiegroepzendmasten.web-log.nl/

Dit is de website van onze actiegroep wat zendmasten draverij wilt stoppen tot bewezen is dat deze niet schadelijk is. Waarom worden nu overal mensen ziek met precies de zelfde klachten.
Hoofdpijn, cronische moe, slaapproblemen, spierpijnen, vergeetachtigheid, enz.
Minister van Geels lijkt nu met het zeggen dat alleen om onrust gaat op de kapitein op een schip met 2.9 miljard euro aanboord wat aan het zinken is.
Er is echt wat aan de hand.

Langs deze weg iedereen die dit leest een gelukkig nieuwjaar.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-22T13:25:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.