HAN start lectoraat Telecommunicatie Netwerken

Dit artikel delen:

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) installeert vandaag professor Jaap van Till als lector Telecommunicatie Netwerken.

Van Till is vanuit zijn functie als netwerkarchitect en consultant IT & Telecom Strategie bij Stratix Consultancy betrokken bij netwerkinspecties en audits. Hij is daarbij in het bijzonder verantwoordelijk voor technologieverkenning, innovatie en onderzoek. Eerder werkte Van Till voor Akzo Nobel, het ministerie van EZ, het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de universiteiten van Amsterdam, Delft en Leuven.

De nieuwe lector gaat in zijn inauguratierede in op de toekomst van de telecommunicatie en netwerktechnologie en de invloed daarvan op onze economie en onze identiteit. "Op een dag worden we wakker met een nieuwe identiteit. We wonen dan niet meer in Nederland, Vlaanderen of Nord Rhein-Westfalen, maar in 'De Delta', bestaande uit een fusie van die drie gebieden. Vergelijkbaar in afmeting met Shanghai of de Bay Area rond San Francisco. Economisch en sociaal zijn we in De Delta sterk met elkaar vervlochten geraakt, via onder meer optische vezelverbindingen, met een enorm effect op betere samenwerking en welvaartsgroei", aldus Van Till.

De Hogeschool wil met het lectoraat een brug slaan tussen onderwijs en onderzoek en bedrijven en netwerkorganisaties. Deze brugfunctie richt zich op het ontwerpen, bouwen en organiseren van praktische toepassingen van ict-technologie en installaties van telecommunicatie- en netwerkinfrastructuren voor internetverbindingen. Innovatie en onderzoek spelen een grote rol bij de verdere ontwikkeling van de HAN naar een regionaal en veelzijdig kenniscentrum.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-26T10:39:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.