EU maakt 343 miljoen vrij voor technologie

Dit artikel delen:

De EU-landen maken komend jaar 343 miljoen euro vrij voor technologieprojecten als Galileo en het Europees Instituut voor Technologie. Vorige week werd nog een voorstel voor extra geld voor het noodlijdende Galileo afgekeurd. Nu lijkt er toch geld voor het project te komen.

De landen van de Europese Unie maken binnen hun begroting voor 2008 in totaal 343 miljoen euro vrij voor belangrijke technologische prioriteiten als het satellietenproject Galileo en het Europees Instituut voor Technologie.

Vrijdag stemden de EU-landen in met de voorstellen van de Europese Commissie. De EU-ministers van Financiën stelden begin vorige week uitdrukkelijk dat er geen extra geld komt voor het noodlijdende Galileo-project. De Commissie en de EU-landen moeten het geld maar binnen de bestaande meerjarenbegroting vinden. Dat lijkt nu te lukken. Het geld komt van het budget voor onderzoek en ontwikkeling, maar het is nog onduidelijk welke posten precies geld moeten inleveren.

Het Europees Instituut voor Technologie heeft de komende jaren zo'n 308 miljoen euro nodig. Doordat het bedrijfsleven niet meer wilde meedoen aan Galileo, moeten de EU-landen voor dit project 2,4 miljard euro extra op tafel leggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-16T10:16:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.