Microsoft werkt aan online Office

Dit artikel delen:

De tijd dat Microsoft de kop in het zand stak als het ging over het online aanbieden van softwareapplicaties, is definitief voorbij. Het bedrijf heeft grootse plannen en verwacht binnen enkele jaren alle grote toepassingen, zoals MS Office, aan te bieden als software as a service (SaaS).

Steve Ballmer, ceo van Microsoft, toonde gisteren tijdens een bijeenkomst voor analisten op de Microsoft-campus in Redmond dat zijn bedrijf het concept van webdiensten een warm hart toedraagt.

"De aanpassing van software naar software-plus-services (Microsofts term voor het meer gangbare software as a service, red.) is een fenomeen dat we moeten omarmen. Eigenlijk moet ieder softwarebedrijf dat doen (...) Ik geloof er heilig in dat elk soort software, de kernwaarde ervan en de manier waarop het wordt ontwikkeld binnen drie, vijf, tien jaar zal veranderen. Elk onderdeel van de software zal bestaan uit een client component, een server component en een service component", aldus een uitgelaten Ballmer.

Microsoft blijkt druk bezig te zijn met het ontwikkelen van onlinediensten. Ballmer: "We zijn al best ver met de ontwikkeling van onze software-plus-services. Voor iedereen is er wat te halen. Er zijn dingen voor particulieren, dingen voor bedrijven en er zijn dingen voor ontwikkelaars (...) Er zijn softwareproducten, zakelijke producten en client producten waarmee ontwikkelaars zelf software-plus-services kunnen bouwen."

Eerder deze maand maakte de softwareleverancier al bekend dat het zijn klantbeheersysteem (crm) vanaf 2008 als webdienst gaat aanbieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-27T11:38:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.