Managed hosting door True

Europa loopt achter met investeringen in WiMAX

 

De VS, Korea en Taiwan investeren het meeste in WiMAX. Deze drie landen zijn samen goed voor goed voor meer dan 80 procent van de 5,2 miljard dollar die wereldwijd wordt geïnvesteerd. Het aandeel van de overige landen, waaronder Europa, is minder dan 20 procent.

Koplopers van investeringen in Wimax zijn de Verenigde Staten (3,03 miljard dollar), Taiwan (664 miljoen) en Korea (641 miljoen dollar). In totaal wordt er wereldwijd over de periode 2006-2008 voor 5,2 miljard dollar in WiMAX geïnvesteerd, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau MIC.

80 procent van de investering in WiMAX vinden plaats in de VS, Taiwan en Korea. De overige procenten gaan dus naar de rest van de wereld. Europa blijft volgens de onderzoekers ver achter. Ze zien wel een ‘lichtpuntje'. Vorige week is Vodafone toegetreden tot het WiMAX forum, dat de WiMAX standaard promoot.

Mobiele WiMAX

Uit het onderzoek onder aanbieders van WiMAX, waaronder Motorola, Alcatel, Alvarion en SR Telecom, komt naar voren dat het aantal bedrijven dat mobiele WiMAX (802.16e) levert ruim twee maal groter is dan aanbieders die voor fixed WiMAX (802.16d) kiezen.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2085570). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×