Microsoft pareert Google met online-diensten

Dit artikel delen:

Het aanbieden van applicaties als online-dienst krijgt, na het falen van het gehypte asp (application service provider), toch momentum. Microsoft kondigt nu een reeks online-diensten aan waaronder Office Live en gehoste Outlook-mail.

De Business Division van Microsoft lanceert onder de naam Microsoft Online nieuwe diensten via Internet. Eindgebruikers die reeds het marktdominante applicatiepakket Office hebben, kunnen documenten online delen via Office Live Workspace. Daarnaast biedt de softwareleverancier Office Live Small Business voor kleinere ondernemingen. Dit omvat website- en domeinhosting met monitoring, gehoste Outlook-mail en zoekmachine-advertering.

Voor grotere ondernemingen wil Microsoft enkele andere applicaties ook als online-dienst bieden. Dit omvat onder meer mail- en groupwareserver Exchange, samenwerkingssoftware Sharepoint en im-server (instant messaging) Communications. Die diensten worden in eerste instantie geboden aan ondernemingen vanaf vijfduizend werknemers.

Microsoft rolt de nieuwe diensten uit in de loop van komend jaar. Naar het zich laat aanzien betreft dat de tweede helft van 2008. Het gaat dan om een wereldwijde uitrol. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. Overigens werken de diensten vooralsnog alleen met Microsofts eigen webbrowser Internet Explorer (IE). Aanmelden met de open source-concurrent Firefox levert een foutmelding op en verwijzing naar de IE-downloadpagina.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is toch te gek voor woorden dat je tegenwoordig niet eens meer je eigen browser mag kiezen en IE moet gebruiken om hun product te gebruiken. Laat dat product dan maar voor mij zitten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-01T10:55:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.