Umts-providers lanceren startpagina

Dit artikel delen:

De vier umts-providers lanceren een startpagina over umts, met links naar websites met informatie over de gezondheidsaspecten van umts en de regels rond het plaatsen van antennes.

MoNet, een samenwerkingsverband van mobiele netwerkoperators, lanceert een startpagina over umts: http://www.umts-info.nl/. Deze site linkt door naar websites zoals die van het Antennebureau, die het publiek informeert over de plaatsing van antennes, en de Gezondheidsraad, die de regering adviseert over mogelijke effecten op de gezondheid van umts-netwerken. Ook biedt de startpagina links naar telecomportals, die informatie geven over de functionaliteiten van umts. Het online overzicht is een initiatief van de mobiele netwerkoperators KPN, Orange, T-Mobile en Vodafone, verenigd in MoNet.

Ook is er een kopje Standpunten, waarin niet alleen een verwijzing is opgenomen naar stopumts.nl, maar ook naar een website die ageert tegen stopumts.nl.

Daarnaast zijn er ‘maatschappelijke' links naar websites over medische toepassingen van umts, zoals een pilot van het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven waarbij ouders van couveusebaby's hun pasgeboren kind vanaf hun mobiele telefoon kunnen volgen.

Aanleiding voor www.umts-info.nl is een onderzoek dat MoNet uitvoerde onder ongeveer zeshonderd respondenten over de informatiebehoefte rond mobiele communicatie. Mogelijke gezondheidsaspecten van mobiele telefoons en antennes, en de aanwezigheid van antennes in de buurt werden het meest genoemd. MoNet hoopt met dit online overzicht van umts-informatie in te spelen op die behoefte.

MoNet zorgt voor informatievoorziening en communicatie over mobiele netwerken en antennes en overlegt met de landelijke en gemeentelijke overheid over de plaatsing van antennes voor mobiele communicatie en het informeren van burgers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Werd eens tijd dat ze wat van zich laten horen. Altijd maar dat negatieve gedoe over umts, straling e.d..
Leg maar eens een dagje het hele netwerk plat, eens kijken wat er dan weer wordt geschreven.
Feit is gewoon dat die mobieltjes onmisbaar zijn geworden voor een ieder.

Je gaat me niet vertellen dat de persoon die achter stopumts.nl zit geen mobieltje gebruikt!!!

De personen achter www.stralingsarm-nederland.org gebruiken wel een mobieltje. Spaarzaam.
Daar zit de crux. Mobiele telefonie is hoogst nuttig, mits verstandig gebruikt in bepaalde situaties. Weinig mensen zouden nog zonder GSM willen.
UMTS, WiMax en HDSPA daarentegen is pure luxe. Internetten, e-mailen en films downloaden op je mobieltje; dat is nauwelijks onmisbaar te noemen en de extra gezondheidsrisico's naar onze mening niet waard.

natuurlijk moeten de blootstellingslimieten van de huidige EMV omlaag. m.i. is dit ook helemaal geen probleem, daar er met een minimum aan straling toch op de meeste plaatsen gebeld kan worden. Thermisch mag het dan wel misschien ok zijn, maar op het biologische vlak valt er nog wel het een en ander te doen !!
DAAR wordt door de telecombedrijven en andere belanghebbenden met geen woord over gesproken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-09T12:30:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.