Aandeelhouders TomTom voor overname Tele Atlas

Dit artikel delen:

Tijdens een aandeelhoudersvergadering van TomTom hebben de aandeelhouders gisteren ingestemd met de overname van Tele Atlas. Eerder gaven de oprichters van TomTom al hun zegen. Nu nog de aandeelhouders van Tele Atlas en de Europese Commissie.

De definitieve overname van kaartenmaker Tele Atlas door TomTom is weer een stap dichterbij gekomen nu de aandeelhouders van de navigatiereus hun goedkeuring hebben verleend aan de plannen. Dat gebeurde gisteren tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering van TomTom. Eerder gaven de oprichters van TomTom hun zegen aan de overname. Zij hebben een gezamenlijk belang van 57 procent in het bedrijf.

Voor het definitief doorgaan van de overname zullen ook de aandeelhouders van Tele Atlas ermee in moeten stemmen. Aanstaande vrijdag vergaderen zij over de overname. Bovendien werd vorige week bekend dat de Europese Commissie de zaak nog tegen het licht wil houden. Door de transactie zou namelijk één van de twee grootste kaartenleveranciers van de wereld in handen komen van de belangrijkste gps-toestellenfabrikant van Europa.

Strijd met Garmin

De Amsterdamse onderneming TomTom bracht kortgeleden een definitief bod uit de alle aandelen van Tele Atlas, voor dertig euro per aandeel. Hiermee waardeert het bedrijf de kaartenmaker op 2,9 miljard euro. TomTom was lange tijd in strijd met zijn Amerikaanse rivaal Garmin, die ook een bod had uitgebracht op de kaartenmaker Tele Atlas. Na het laatste bod van TomTom besloot Garmin echter om niet verder te bieden. Op dit moment heeft TomTom al 28 procent van Tele Atlas in handen. De verwachting is dat de overname in april 2008 kan worden afgerond.

Tele Atlas heeft zijn hoofdkantoren in Den Bosch en Gent en TomTom is gevestigd aan het Amsterdamse Rembrandtplein. Overigens maakte TomTom vandaag bekend voor zijn dienstverlening te gaan samenwerken met Google Maps. Gebruikers kunnen adresgegevens die zij opgezochten in de Google-toepassing, gemakkelijk doorsturen naar hun tomtom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-05T09:41:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.