EC heeft bezwaren tegen overname Tele Atlas

Dit artikel delen:

De overname van kaartenmaker Tele Atlas door TomTom staat op losse schroeven. De Europese Commissie is met enkele bezwaren gekomen en vreest ongeoorloofde prijsstijgingen. De Nederlandse fabrikant van navigatieproducten moet voor 5 mei met oplossingen komen.

De Europese Commissie heeft TomTom formeel laten weten dat ze een aantal mededingingsbezwaren heeft tegen de geplande koop van kaartenleverancier Tele Atlas. Uit gesprekken gevoerd door persbureau Reuters blijkt dat de Commissie vreest voor ongeoorloofde prijsstijgingen.

TomTom, 's werelds grootste fabrikant van autonavigatietoestellen,  heeft tot 5 mei om met oplossingen voor de dag te komen. Het bedrijf had naar verluidt al een aantal concrete maatregelen en voorstellen op papier gezet, waarmee het de Europese Commissie gunstig wilde stemmen. Maar die nota was niet voldoende om te beletten dat de Commissie een 'statement of objections' uitstuurde.

Geen beletsel

Dit statement, een opsomming van concurrentieproblemen die de Commissie voorziet, betekent echter niet dat de overname zomaar verworpen zal worden. TomTom heeft tot 5 mei de tijd om met betere voorstellen voor de dag te komen en de Commissie te overtuigen dat de overname geen beletsel hoeft te zijn voor concurrentie in de gps-markt.

Volgens experten zorgt zo'n statement ongetwijfeld wel voor vertragingen en compliceert het de overnamedeal. Er bestaat nu immers een formele, geschreven lijst met problemen die eerst uit de weg geruimd moeten worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-03T09:26:00.000Z Redactie Computable/Data News


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.