Heemskerk spreekt met EU over telecomwaakhond

Staatssecretaris Heemskerk en Eurocommissaris Reding hebben gesproken over een Europese telecomautoriteit. Heemskerk heeft Reding laten weten dat Nederland een Europese telecomwaakhond niet ziet zitten.

Staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk heeft eurocommissaris van Media en Telecommunicatie Vivianne Reding laten weten dat hij het niet eens is met de oprichting van een Europese telecomautoriteit. Heemskerk heeft liever dat de Europese toezichthouders beter gaan samenwerken.

Heemskerk liet begin januari in een brief aan de Tweede Kamer al weten dat hij de marktomstandigheden binnen de EU-lidstaten aanzienlijk vindt verschillen. Het toezicht moet, aldus Heemskerk, per land geregeld worden. Ook leidt de oprichting van een gezamelijke autoriteit volgens de bestuurder tot teveel bureaucratie.

Nederlandse kabelsector

Verder spraken Reding en Heemskerk over de specifieke situatie van de kabelsector in Nederland. Omdat er in Nederland relatief veel televisie via de kabel wordt gekeken vraagt dit om een specifiek beleid. In andere landen wordt er veel tv gekeken via de satelliet. Heemskerk vindt het van belang dat OPTA de kabel kan reguleren.

Reding probeerde vorig jaar ook al een Europese telewaakhond op te richten maar gesprekken met de nationale telecomautoriteiten, zoals OPTA, liepen toen op niets uit. Ook nu verzetten meerdere Europese lidstaten zich tegen het voorstel. Naast Nederland zijn ook Duitsland, Spanje en Polen tegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-02T10:17:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.